Cumpara romaneste!

Anual se exporta pantofi in proportie de 80-90% din productia locala, si se importa tot in proportie de 80-90% din necesarul anual de incaltaminte pentru populatia Romaniei; E amuzant nu-i asa?! …si trist in acelasi timp.

Exista tari, in care oameni cumpara doar produse locale, indiferent de tipul acestora, fie ca sunt alimentare sau articole de imbracaminte, electronice, etc.

Si noi in Romania putem schimba ceva pentru binele si confortul propriu si in acelasi timp pentru binele economiei si tarii intregi, doar prin simpla constientizare si diferentiere intre produsele romanesti si cele importate, indiferent de tara de origine sau de tipul produsului.

De pilda, de cate ori intram intr-un magazin, in care exista pantofi care ne plac, putem intreba simplu, care dintre acestia sunt produsi in Romania. Ori cand avem chef sa ne cumparam o pereche de platforme cu tocuri ametitor de inalte, putem sa luam in calcul si alte optiuni, inafara de fuga la H&M, Zara sau magazinele online cu pantofi chinezesti.

Daca din cele cateva perechi de incaltaminte pe care le cumparam intr-un an, jumatate din acestea sunt romanesti, deja va fi un castig imens pentru tara noastra si pentru demnitatea noastra ca si tara europeana care are coloana vertebrala.

Despre pro si contra pantofi romanesti si pantofi chinezesti.

In primul rand toate marile branduri, foarte populare de altfel, H&M, Zara, Bershka, Pull&Bear, Mango, etc, isi produc incaltamintea in China sau in tarile vecine, economiile lor explodeaza pe cand a noastra stagneaza. Tot ceea gasiti pe piata, in materie de incaltaminte, fie branduri cunoscute sau magazine no-name, este produs in proportie de 80% in China, restul de 20% find un amestec in Italia, Romania si alte tari.

Pro pantofi romanesti:

1. Calitatea este net superiora. In proportie de 99% incaltamintea romaneasca este realizata din piele naturala. Confortul simtit de picioar isi va spune cuvantul dupa cateva ore de purtat, in comparatie cu cei confectionati din material sintetic. Exista in Romania producatori si designeri romani care au o traditie indelungata in confectionarea pantofilor si respectiv scoliti si educati special pentru aceasta meserie, care atunci cand realizeaza o pereche noua de pantofi iau in considerare principiile cele mai inalte de confort si durabilitate.

2. Pretul este cu mult, mult mai avantajos. Incaltamintea importata si comercializata de marile magazine, de exemplu sandale sau pantofi din material sintetic costa intre 120 si 250 ron, pe cand cea romaneasca, realizata, atentie, din piele naturala si de o calitate cu mult superioara, costa intre 100 si 200 ron. Exista si o alta categorie de pantofi romanesti, cei cu preturi intre 200 ron si 350 ron aproximativ, in general pantofi designer, pentru care insa se investeste in design, sunt modele unicat, se lucreaza manual sau sunt facuti la comanda. Evident perechea de pantofi cumparata la acest pret, va fi una care merita cu adevarat, din toate punctele de vedere, calitate si evident respect pentru confortul si sanatatea picioarelor, pret si durabilitate.

3. Designul

In ceea ce priveste designul, despre ultimi ani putem spune ca expresia des folosita, “da cumpar din aia romanesti mai ieftini, dar au doar modele invechite” nu mai este valabila. Fabrici ca si Guban, Denis Shoes si multe altele investesc in design iar pantofilor pe care ii gasiti in magazinul meu onlinehttps://pantofiiromanesti.wordpress.com nu li se poate reprosa nimic.

Exista asadar alternative atragatoare la produsele de proasta calitate vandute de brandurile populare:

Pantofi produsi exclusiv in fabricile din Romania, de calitate superioara, cu preturi acceptabile si mai nou si partea de design merita aprecieri pozitive, toate pehttps://pantofiiromanesti.wordpress.com sau in magazinele din Romania care comercializeaza pantofi romanesti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s